Friday, April 10, 2009

Tima Kasih Cekgu =)

uit2,,,, sume org da tdo ker??? =)


ari neh dah week 13... tngal semingguuuuu je lagi nk final.....


**sigh**

(rase nk hantuk pale kt dinding 30x mengenangkn esemen yg x sudah2 ag!!!!)



PENAT!!!!!


sume klas dah habis,,, tnggal klas tbp, kpt ngn plant physio je yg x reti2 nk abeh lg....


lg skali,,,,


**sigh**


nk ujung2 sem ni tingat plak kat sume2 lecturer yg ajr sy sem neh,,, mcm2 gaya yeh owg bijak pndi neh..:D


meh2 nk kenalkn ngn 1 persatu 'cekgu2' sy yeh,,,,


1. lecturer KPT = Pn. Razmah Man

orgnye sgt cuteeeee!!!! haha,,,, mcm mak2....=) huh berdebar seh nk present esemen ngn
dia neh.... silap2 sejam dok terkulat2 kat dpn tuh present,,,, so langkh terbaik ble dia
komen korgnye presentation,,, iyekn ajelah ape dia ckp.... angguk2 smpi tersengguk2
pun xpe.... lg selamat.... ye puan,,,, baik puan....=p tp walo ape pun orgnye sgt la comel,,,,=)
tima kasih puan ajar sy....=)



2. lecturer tsr = Dr. nik azmah


dr. nik neh sgt sempoi,,,, klas kul 8 korg nk dtg kol 9 pun xpe.... esemen due date minggu neh korg nk antar minggu dpn pun xpe... sgt la baik hati + pemurah,,,, aduyai apsal baik sgt neh dr,,,,moga2 byk lg la lecturer yg mcm dia kat UPSI neh... amiiiiinnnnnnn....=) tima kasih dr. ajr sy...=)



3. lecturer micro/macro teaching = Prof. madya Dr. maria salih



yg neh korg jgn wat giler dtg lambat,,,, kelas kul 10 kul 9 dah siap dah.... haha,,, takut seh!!! bak kata ctah,, klas kul 10, kul 8.15 dah tngu bus...hahaha,,,giler mantap penangan dr.maria neh... so to all juniors,,, dinasihatkn kalo kelas dgn dr. neh alang2 korg dtg lmbt baik x pyh dtg terus,,, lg selamat...kalo x... fuh!!! bernanah beb telinga.... tp sy suke blaja ngn dia sbb dia sgt pndi mengajar,,,, pastu lg2 dia cntekkk!!!=) tima kasih dr ajar sy...=)



4. lecturer genetik = Pn. Fatimah



now u can call her Dr. Fatimah okeh..=) genetic = killer subject,,,, genetic ini membunuhku... sape suke genetic angkt tgn??? tp sape x suke dia kn... dgn suarenye yg sgt2 la comel itu,,,,=)
ayat femes,,, "ala topic ni senang jer,,, u all paham jer,,, mesti buleh jwb" alahai puan..... masalahnye nk paham tu la,,,, tonggeng terbalik stdy pun blm tntu paham.. duhhh!!! puan.. tima kaseh yeh jdkn sy penternk drosophila....=p hihi....


okeh2 skrg nk kenalkn kamu2 dgn lecturer kesygan sume!!!!!



ok sume dis is Dr. hasimah alimon,, my plant physiology lecturer... also da head department of biology=) nape sy suke dia??? sbb dia sgt sporting....sgt memahami... senang dibwk berbincg..=) x penah rase tensen bler msuk klas dia....hepiii jeeee...=) lg satu lg satu... u noe wut,,, dia sgt la romantic ngn hubby dia!!! ouwww~~jeles2~~ well dr,, we surely will miss ur slanga...=) tima kasih dr. ajr sy pasal pokok tuh sume..=)


n da last but not least,,, here she is,,,



Our animal physiology lecturer,, Dr. Syakirah Samsudin.... sy sgt2 suke + kagum + etc...etc...etc... ngn dia neh...haih xtau nk describe mcm mane dr neh... orgnye sgt tenang,,smpi sy yg xde kena mengena ni pun kalo tgk muke dia pun rase tenang jer... hoho hebatnye aura dr... tutur kata sgt lembut,,, pastu sgt pandai,,, ( of cos la dia dr kn!!),, sgt caring...bla bla bla....sgt la berdedikasi...=) tima kasih dr ajar sy pasal system2 tuh sume... tp rasenye dlm sume system yg dr ajr,,, ari neh punye topic kot yg pling best... hahahaha =p



last one,, tima kasih jugk kat cik siti shamsiah,, our tutor for microtecing... sy sgt sonok blaja ngn dia neh... rase mcm kakak2 jer... tp xde gmbr dia,,, xpe2 nti kalo ade gmbr dia sy sy hupdate blik...


ok daa,,,



nitey nitey,,,,=)


mmmuahh!!!

8 comments:

tashamomo said...

Ummul~
aku sgt2 suka entry nih!

dedicated to all of our lecturers...
urghh...miss them already!
dun worry, we'll see dr hashimah and pn razmah again nextwik,,,

p/s: lawak gile ko siap ade gamba sorg2...mane sumber nih??

lg satu ayat dr fatimah ko lupe nak add, "ni sume kamu bole baca sendiri jek..." kuang3x

tashamomo said...

Ummu, ko ptt crite gak pasai pesen tudung Dr nik razmah, hahha
paling aku xtahan stail bile die pin tepi, pin bahu tapi xpin kat dagu, wat ala2 tergantung... hahah,

midah siap tanye aku, die terlupe ke satu lg pin??

ummul said...

hahaha... haah ek aku lupe ayt tuh... "ni sume kamu bole baca sendiri jek..." alahai suare,, mcm ank sedare aku!!!

ummul said...

kahkahkah,,,

gler sempoi dr.nik,,,

aku pun xtau la mane dia dpt ilham pakai tdg cm tuh,,,


nk kate mcm indon,, tak,,, nak kate cm siam pun x jugak,,,hahaha


p/s : ko nti g praktikal jgn dok wat pki tdung cmtu plak!!! ( x perlu la kot,,,)

miss ikien said...

hehehee....sy suka dr shimah n dr syakirah!!! (smbil terkial2 angkat tgn).....

ummul said...

hehehehe,,,,
ok ikien,,, ok2...
awk da buleh trunkn tgn,,,


dah basah keti awk ckgu tgk,,,=p

haha

+____+

dj said...

haih~~ wlpn sem ni xbest...seb lctrer ok la...
paaling best dr simah~~~ sempooiii...
xlpe gak..my sprvsr tesis..dr maria...hihi

ummul said...

hehe,,,

sape bdk bio x ske dr. simah??? sume students syg dia...

eh u mmg patut ske dr.maria tuh,,,, dia kn mak angkt u,,, =p

kalo x mati la u sem dpn,,,,


ngeeee~~~

+________+