Saturday, March 27, 2010

kasih ayah

i have sumting sweet to share with u girls...
sweet tp touching..=)



video ini khas untuk ayah-ayah di Malaysia..
buat ayah saya,,,

.
.
.
.

TERIMA KASIH AYAH!!
i heart u soooooo much :)




video

.kasih seorang ayah.



.harap jika punya suami suatu hari nanti,,,dia juga akan tabah seperti ini.







Friday, March 26, 2010

tagged by zilot

salam...=)


hopefully suma orang pun sihat2...skrg nih musim demam dan batuk batuk tahap kronik. so pliiiisssssssss take care of ur health keh!


haaaa...baik bayar utang tag mrs.firdaus to-be kita neh cecepat...nti kang terlupa. ok let's start!



1. siapakah diri anda di rumah?

- anak pompuan bongsu kpd en.saad & pn.fatimah
- adik kpd 2 org kakak
- adik kpd 2 org abg
- kakak kpd sorang adik lelaki
- mak sdare kpd 5 org ank sdare..6th? on da way.;))))


2. siapakah diri anda di samping rakan?

kawan yg gila-gila dan saya suka buat rakan2 saya ketawa. (ask my GFs. they noe me better)



3. 5 bende yang anda idamkan tetapi belom tercapai?

- brcuti kat pulau ngn faizal
- honda jazz
- new laptop
- umrah
- pegi spa dan dptkan rawatan dr ujung kaki smpi ujung rmbt. bestttt dpt manjakan diri!:)))))



4. siapakah nama pasangan anda?

faizal ishak/fbi/pejal



5. Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda.

emmmm byk nihhhhh...kalo crita 1 page pun x abes...tp dia nak 5 je kan..=)))) saya suke bila dia call sy tetiba dan ckp dia rndu saya. dia tau apa yang dia nak dlam hidup dia,,, dia tau apa yg dia nak capai dalam idup dia. saya suka lelaki yg punya perancangan masa depan yang jelas.dia slalu sabar ngan kerenah saya yg kdg2 mengada ngada minta perhatian lebih walopun kdg2 saya tau dia sgt penat lepas abes duti tp dia layankan je la gf dia sorang nih. dia pendengar saya yang baik. sentiasa ade bila saya perlukan dia walopun kadang kadang terpisah beribu batu. and da most important thing is he completes me. even though we might appear different sometimes but we have one thing in common... that's what we called ♥ :)



.muka orang teruja dapat 3G ngan bintang hati dia.


.muka orang penat duty tapi terpaksa layankan gf dia membebel. :)))).
thanks sayang!



6. bila tarikh anda couple?

8 April 2006..2 weeks to go until our next anniversary!yeayy!!:))))))


7. apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

gado gado manja tu biasela kan dlm setiap relationship?



8. lagu tema cinta anda.

xde lagu tema lah kami nih..mana mana lagu yang kami rasa sweet di halwa telinga kami itulah yang kami dengar.. tp stiap kali saya rindukan dia saya akan dengar lagu all
my life by shayne ward.


9. apa perubahan yang anda ingi lihat dari pasangan anda?

saya harap faizal ishak yang saya cinta kekal begini sampai bila bila pun. :)


10.
Tag 10 rakan anda yang lain.

sesape yang rajen dan dilanda kebosanan boley buat.tiada paksaan..



Saturday, March 20, 2010

back to skool!




cuti sekolah dah nak abis.
T_T
berat ati nk packing brg dan tnggalkan umah.

berat ati nk tinggalkan mak ayah sbb x dpt mkn masakan mak lg.
kena puasa 2 bln baru dpt mkn lagi.kurus la i lepas ni...hahaha gedik!xde effect pun...=p

berat hati nak tngalkan tv sbb kat sana xde tv.

sgt annoying bila anak sedara tepon dan update kat kamu pasal rancangan hiburan terkini kat tv. tak kisah lah walopun dorg hanya crita pasal katun Ben 10 or Geng Bas Sekolah tapi saye ttp jeles sbb x bleh tgk same2..
.
.
.
.
.
okeh xpe,,,,ade 2 hari jerrrr lagi nak bergumpal atas katil puas2! gunakan kesempatan yg ada.


MARI!!

Thursday, March 11, 2010

paramore

salam...hyet girls.=)




jap....



fuh!!
.
.
.
.

fuh!!
.
.
.
.
.
.

aaaaaachoooommm!!



haaaa..byknye habuk.nmpk sgt dah lama x update..hihi.xpeee.....
walopun dah lame x update tp sy slalu jgk update kisah-kisah kamu semua..
walopun dah lame x menulis tp slalu jugak luangkan masa untuk baca nukilan anda anda anda semua...






^______^




sejak akhir-akhir nie..sy slalu ketagih nak dengar lagu nie.

video

.brick by boring brick by paramore.



i'm not a big fan of paramore. x penah follow pun perkembangan band nie..stakat tau gitu-gitu jer. 1st time dengar mcm biase2 jer.. 2nd time rase mcm "eh best plak lagu nih"...and now i'm addicted to this song..huhu. setiap masa pun nk dgr dan menyanyi nyanyi sumbang..hiks!=)



lagu yang best.video clip yg sangat comel.dan penyanyinya juga comel.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

i got an email from him dis afternoon..


"skrg ni musim ribut2.. xbest tol. kepala pusing. kapal asik kejap2 senget kiri kejap2 kanan.ygg, abg mabuk ni. mabuk laut. hehe.. 2nd time mabuk. tapi belum wek wek lagi eh.. masih bleh bertahan. "


haha.sayang, kamu ni kannnn...kalo dah wek wek tu dah kes lain tuh..hihi
;p


tp hati risau sebenarnya.yelah bila baca paper hari2 ada bencana alam. gempa bumi + tsunami + ribut yg mcm mcm nama tuuu.hati kekasih/tunang/isteri mana yang tak risau bila mengenangkan si dia yang berada di tengah lautan demi mencari rezeki buat yang tersayang. hanya doa yang mampu dipanjatkan setiap kali usai solat.
.
.
.
.
.
.
.
"ya Allah..semoga dia sentiasa di bawah lindungan-Mu. peliharalah dia walau di mana dia berada."




aminnnnn...