Friday, October 29, 2010

the time has come

can u see the ticker above??


after 4 months, 2 weeks & 3 days,,,


now the time has come to let him go..again....


[yeah it will be ok.pray to Allah! :)]


have a safe journey sayang..


ILY my mucuk mucuk..:)




[hanya jasad kita yang terpisah tapi hati tidak bukan?:)]


Thursday, June 3, 2010

baik baik sayang




video


moga kamu sentiasa baik2 saja dibawah lindungan-Nya.. :)

Wednesday, June 2, 2010

i'll wait yaa..



u know what sayang,,,,

today u have been sailing for,,,


200 days!!!!


sayang, i'll wait for u yaa..:)







p/s: Faizal Ishak, saya rindu kamu!kamu tau kan??
:) cpt ah balikkk...

Tuesday, May 11, 2010

♥For The Rest of My Life♥




video

sayang,,
lagu ini untuk kamu :)



I praise Allah for sending you my love
You found me home and sail with me
And i'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words i want to say


For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever i'll be there for you



I know that deep in my heart
I feel so blessed when i think of you
And i ask Allah to bless all we do
You're my life and my friend and my strength
And i pray we're together eternally
Now i find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres couple words i want to say



For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever i'll be there for you


I know that deep in my heart
Now that you're here
Infront of me i strongly feel love
And i have no doubt
And i'm singing loud that i'll love you eternally


For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever i'll be there for you


I know that deep in my heart...



from,
ummulsaad









Friday, April 30, 2010

.knape saye mcm ni.



.saya rindu dia.


sangat.sangat.sangat.
.
.
.
.
nape mcm ni?


bknnya tak penah berjauhan. bukannye 1st time dia naek kapal dan tnggalkan kamu.


mungkin sbb masa kapal smpi bintulu hari tu saya sgt sgt sgt harapkan dia dapat balik tp ternyata pelamin angan-anganku musnah.hmm..tu lah letak harapan tinggi2 lagi.. ape nak buat.redha ajelah.bukannye saya bleh kidnap dia kat atas kapal dan bwk dia ke teluk intan pun.kalo bleh dah lama dah buat.


kalo bagitau dia mesti dia ckp..
"sabar eh syg..kejaaaappp je lagi syg kne tngu..syg kan ade kwn2..kalo ade pape gtau kwn2..xmo simpan2 dlm hati yeh."


tp kawan2 tak sama mcm kamu.saya jenis manusia yang suka simpan segalanya dalam hati. saya tak pandai nak bercerita masalah dgn org. sebab kdg2 saya rasa mereka tak paham saya mcm kamu paham saya. ada tikanya hanya kamu yang saya perlukan tuk buat saya tersenyum semula.







p/s : plisssss masa..kasihanilah saya.:( tlg la gerak laju2.
pulangkan semula faizalishak saya dengan kadar segera.


Thursday, April 8, 2010

sayang,, we are 4! :)



Dear my sayang,




Our anniversary brings to mind,
The happiness and joy you’ve brought to me,
Sweet memories, the laughter and the tears,
Devoted love you give abundantly.
The place I want to be is close to you,
There’s ecstasy and peace in your embrace.
I know that I can cope with what life brings,
As long as I wake up to see your face and
and to hear your voice again,
You’re all I ever wanted, and much more.
I look at you and I still get a thrill.
Our love is the best thing in my life;
I love you deeply, madly, and I always will.
When I met you I found out what true love was,
Still today it amazes me what it really does,
I've always been in love with you even when we were apart,
From the moment I saw you I knew you'd always have my heart,
I knew that one day I'd be your girl,
And when that day come I'll have a meaning to my life,
We’ve been through so much and it hasn't even been a year,
Our love keeps growing stronger and stronger I think that's pretty clear,
Thank you sayang for loving me and sticking by my side,
When I think of you, I am filled with so much pride.
As time goes by, our love grows stronger still.
You're the most amazing man i ever knew.
I prize our anniversaries because
Each year I fall in love again with you.




this relationship is a tough one..understanding, patience, tears and lots of strength.but we made it thru'..we may not see eye to eye all the time, but i know that you love me and it's that consolation that gives me strength to move on each day of my life.. i just want you to know, that, no matter where this relationship takes us..a part of you will always be with me..and, despite all our fights and arguments..we have made it this far because we love each other..( and maybe because u are excellent in pacifiying me) ;p thank you for everything that you've done for me..the love and the undivided attention..the laughs..the smiles..the love.



.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.




Happy 4th Anniversary luvly darling!



The best things in life
can never be kept;
They must be given away.
A Smile, a Kiss, and Love
- Tony Farrar -




proudly written by,
your girl

Saturday, March 27, 2010

kasih ayah

i have sumting sweet to share with u girls...
sweet tp touching..=)



video ini khas untuk ayah-ayah di Malaysia..
buat ayah saya,,,

.
.
.
.

TERIMA KASIH AYAH!!
i heart u soooooo much :)




video

.kasih seorang ayah.



.harap jika punya suami suatu hari nanti,,,dia juga akan tabah seperti ini.







Friday, March 26, 2010

tagged by zilot

salam...=)


hopefully suma orang pun sihat2...skrg nih musim demam dan batuk batuk tahap kronik. so pliiiisssssssss take care of ur health keh!


haaaa...baik bayar utang tag mrs.firdaus to-be kita neh cecepat...nti kang terlupa. ok let's start!



1. siapakah diri anda di rumah?

- anak pompuan bongsu kpd en.saad & pn.fatimah
- adik kpd 2 org kakak
- adik kpd 2 org abg
- kakak kpd sorang adik lelaki
- mak sdare kpd 5 org ank sdare..6th? on da way.;))))


2. siapakah diri anda di samping rakan?

kawan yg gila-gila dan saya suka buat rakan2 saya ketawa. (ask my GFs. they noe me better)



3. 5 bende yang anda idamkan tetapi belom tercapai?

- brcuti kat pulau ngn faizal
- honda jazz
- new laptop
- umrah
- pegi spa dan dptkan rawatan dr ujung kaki smpi ujung rmbt. bestttt dpt manjakan diri!:)))))



4. siapakah nama pasangan anda?

faizal ishak/fbi/pejal



5. Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda.

emmmm byk nihhhhh...kalo crita 1 page pun x abes...tp dia nak 5 je kan..=)))) saya suke bila dia call sy tetiba dan ckp dia rndu saya. dia tau apa yang dia nak dlam hidup dia,,, dia tau apa yg dia nak capai dalam idup dia. saya suka lelaki yg punya perancangan masa depan yang jelas.dia slalu sabar ngan kerenah saya yg kdg2 mengada ngada minta perhatian lebih walopun kdg2 saya tau dia sgt penat lepas abes duti tp dia layankan je la gf dia sorang nih. dia pendengar saya yang baik. sentiasa ade bila saya perlukan dia walopun kadang kadang terpisah beribu batu. and da most important thing is he completes me. even though we might appear different sometimes but we have one thing in common... that's what we called ♥ :)



.muka orang teruja dapat 3G ngan bintang hati dia.


.muka orang penat duty tapi terpaksa layankan gf dia membebel. :)))).
thanks sayang!



6. bila tarikh anda couple?

8 April 2006..2 weeks to go until our next anniversary!yeayy!!:))))))


7. apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

gado gado manja tu biasela kan dlm setiap relationship?



8. lagu tema cinta anda.

xde lagu tema lah kami nih..mana mana lagu yang kami rasa sweet di halwa telinga kami itulah yang kami dengar.. tp stiap kali saya rindukan dia saya akan dengar lagu all
my life by shayne ward.


9. apa perubahan yang anda ingi lihat dari pasangan anda?

saya harap faizal ishak yang saya cinta kekal begini sampai bila bila pun. :)


10.
Tag 10 rakan anda yang lain.

sesape yang rajen dan dilanda kebosanan boley buat.tiada paksaan..



Saturday, March 20, 2010

back to skool!




cuti sekolah dah nak abis.
T_T
berat ati nk packing brg dan tnggalkan umah.

berat ati nk tinggalkan mak ayah sbb x dpt mkn masakan mak lg.
kena puasa 2 bln baru dpt mkn lagi.kurus la i lepas ni...hahaha gedik!xde effect pun...=p

berat hati nak tngalkan tv sbb kat sana xde tv.

sgt annoying bila anak sedara tepon dan update kat kamu pasal rancangan hiburan terkini kat tv. tak kisah lah walopun dorg hanya crita pasal katun Ben 10 or Geng Bas Sekolah tapi saye ttp jeles sbb x bleh tgk same2..
.
.
.
.
.
okeh xpe,,,,ade 2 hari jerrrr lagi nak bergumpal atas katil puas2! gunakan kesempatan yg ada.


MARI!!

Thursday, March 11, 2010

paramore

salam...hyet girls.=)




jap....



fuh!!
.
.
.
.

fuh!!
.
.
.
.
.
.

aaaaaachoooommm!!



haaaa..byknye habuk.nmpk sgt dah lama x update..hihi.xpeee.....
walopun dah lame x update tp sy slalu jgk update kisah-kisah kamu semua..
walopun dah lame x menulis tp slalu jugak luangkan masa untuk baca nukilan anda anda anda semua...






^______^




sejak akhir-akhir nie..sy slalu ketagih nak dengar lagu nie.

video

.brick by boring brick by paramore.



i'm not a big fan of paramore. x penah follow pun perkembangan band nie..stakat tau gitu-gitu jer. 1st time dengar mcm biase2 jer.. 2nd time rase mcm "eh best plak lagu nih"...and now i'm addicted to this song..huhu. setiap masa pun nk dgr dan menyanyi nyanyi sumbang..hiks!=)



lagu yang best.video clip yg sangat comel.dan penyanyinya juga comel.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

i got an email from him dis afternoon..


"skrg ni musim ribut2.. xbest tol. kepala pusing. kapal asik kejap2 senget kiri kejap2 kanan.ygg, abg mabuk ni. mabuk laut. hehe.. 2nd time mabuk. tapi belum wek wek lagi eh.. masih bleh bertahan. "


haha.sayang, kamu ni kannnn...kalo dah wek wek tu dah kes lain tuh..hihi
;p


tp hati risau sebenarnya.yelah bila baca paper hari2 ada bencana alam. gempa bumi + tsunami + ribut yg mcm mcm nama tuuu.hati kekasih/tunang/isteri mana yang tak risau bila mengenangkan si dia yang berada di tengah lautan demi mencari rezeki buat yang tersayang. hanya doa yang mampu dipanjatkan setiap kali usai solat.
.
.
.
.
.
.
.
"ya Allah..semoga dia sentiasa di bawah lindungan-Mu. peliharalah dia walau di mana dia berada."




aminnnnn...