Friday, April 8, 2011

haihaihai blog picisan!

bismillahhirrahmanirrahim...


assalamualaikum :)


hai hai hai blog picisan!
(ok fine en.blog marah aku sebab dah lama tak jenguk dia..teehee :D)



ok macam yang aku hapdate kat fb pagi tadi kan..hari ni adalah hari ulang tahun kami yang ke-5..alhamdulillah.. :) tapi tapi tapi aku rase down weh sbb seingat aku ni lah satu2 nye anniversary yang aku x dapat pape wish dari dia..walopun dia ade je kat Terengganu tu je haaa tapi sebab skrg kapal dia tgk ade job n jauh dari darat n mmg xde line lgsg so ko ummul x payah harap lah dia nak call ko n wish eppi ennibeseri sayang! huhu :(


time2 camni baru lah aku dok ingt betapa bestnya kalo dia dok kat kapal misc skrg.. sbb dulu kalo kat misc konpem walopun kapal dia kat lautan pacific sane nun tp dia tetap boleh call aku guna satellite call yang-murah-gileeeeeee tuh tapi dia tetap jugak call walopun dapat cakap seminit jer..jadila kan dari xde lgsg..kalo dia xde call pun at least dia bleh amos amos ngn aku..huhu


so semalam demi nak mengubat hati yang lara ni aku pun g la blogwalking, blogshopping ;p sume tu kan..cari-cari pasal mariner..kata awek mariner kan takkan nak cari pasal shaheizy sam plak.. tak kental langsung! :D and i found out this one article yang sangat sangat cute..meh aku share ok..


korang-korang sume yang bf korang adalah sorang mariner mesti confirm punyelah yang korang jugak pernah mengalami simptom-simptom di bawah ini:


1. You wear old sweatpants and sweatshirts to bed. yang ni aku belum lagilah buat tapi slalu nye baju-baju yang aku nak hadiahkan kat dia sume aku pakai wat tido dlu..konon2 nak bagi ade bau aku lah kan..hahaha gile keji!tapi faizal x kisah punn..:)



2. You can watch whatever you want on TV without arguing with him first. yang ni pun aku x penah lagilah alami.. mungkin kalo dah kawin nanti ye lah kot.. habis dia nak tgk discovery channel aku nak tgk ANTM, desperate housewife..camne tuh..:)



3. You get up in the middle of the night to check your e-mail. soooo trueee! kul 2-3 pagi pun sanggup bangun semata2 nak cek email..:)



4. You sleep with your cell phone incase he calls in the middle of the night. aku rase sume wife/tunang/gf mariner buat benda nih.. we can't live without our cell phone lebih2 lgi time tu dia onboard..kalo terlepas satu call boleh moody sehari suntuk dibuatnya..




5. You love watching cute love movies because it reminds you of all the cute things he does when he's home.korean movies absolutely! :)



6. You haven't shaved your legs in weeks. hahahaha apekah? xmau komen ah~~



7. The mailman knows you because you are always out waiting for him to come. aku ingat lagi dulu faizal ade hadiahkan aku sumting and dia balut hadiah tu dengan wrapping paper warna hijau celoreng2 tuh..pastu mase abg posmen tuh bagi hadiah kat aku dia tanya: "bf askar ker?" hahaha hadoi sabo je lah aku!



8. You start paying close attention when the words "marine " or "ocean" are mentioned. betul.



9. You suddenly have an obsession with anything marine related.suke tgk je tp saye tak obsess pun even saya xde satu barang pun yang ade anchor2 tuh..suke tgk org kumpul je tp diri sendiri malas nak kumpul..:)



10. You see someone wearing an marine shirt and you get this overwhelming urge to talk to them. ok saya susah nak tegor org..sifat mustahil bagi Ummulnirah.



11. You make friends with strangers online just because they are in the same situation as you and are the only ones that can truly understand what you are going through. Alhamdulillah saya banyak kenal kakak-kakak dan rakan-rakan yang senasib dengan saya di sini. walopun x penah jumpe secara personal tapi berada dalam situasi yang sama menjadikan kami sentiasa menyokong satu sama lain..awesome huh?:)



12. You can't decide what to wear when you meet him at the airport because his flight comes in at a ridiculous hour in the morning and you want to look cute, but not too cute, because your cutest outfit you want to save for your first full day together. ok saya tak penah berpeluang jemput dia kat airport tp nak pilih baju untuk 1st date after few months x jumpe adelah sangat mengujakan ok! :) u can't decide baju mane u nak pakai..



13. Your first Hari Raya together is... apart. sob sob.. waiting for his call during pagi raya adalah sangat syahdu :( n ko takkan sampai hati raya over2 sebab ko tau dia kat sana tengah kerja..



14. You find yourself checking your e-mail every fifteen minutes. jangan kata 15 minit.. kdg2 5 minit skali pun ade.. asyik refresh inbox jeee..hihi



15. You know all the time differences between Malaysia and other countries. mostly tempat-tempat yang dia slalu pegilah kan..Japan, Korea, Africa, Egypt dan baru-baru ni Thailand pun ade ok! haha sawadiikaa sayang!




16. You realize that HOMECOMING is so much more than watching an ANTM. sangat heaven bila dia ada di sisi..i just can sit and stare him for hours.. x pecaye dia ade depan mata..



17. You want to hit any happy couple you see together. haha gila dengki nih tp memang betul pun kan..kita xbleh nak tipu diri sendiri yang time tu kita akan rase sedih bila kita tgk org lain tgh berbahagia dengan yayang masing2..tp xdelah sampai nak pegi pukul! LOL ;p



18. You get excited about "unknown" phone numbers calling you. yup! kalo dulu tuh bila tgk +1978010 kat skrin rase nak melompat lebih tinggi! weehuu :)



19. You've exhausted every idea a brain could have of what to put in a box. sampai xtau nak bagi apa dah..bagi kasih sayang je lah..boleh?


20. You can't stand girls that talk about missing their boyfriends who live a few hours away. You just want to yell "drive and go see him lah!" because if you had the chance, you would jump on the first plane to go see your mariner no matter how far it is. because for us time is so precious.. setiap saat yang ade kita nak gunakan untuk mencipta kenangan yang indah2 sebagai bekalan bila dia dah onbard nti..:)



21. You don't know what teams are .on top for football, basketball, etc. haha kami berdua memang x pernah ambik tau pun!



22. You wouldn't dream of walking out of the house without the cell phone. nak nak plak time tu dia dah smpi port atau tengah anchor.. sanggup patah balik ambik hp!



23. You find yourself randomly crying from just looking at a picture of the two of you together. ok jujur semalam baru buat!sedih kot sambut anniversary sorang-sorang..huhu T_T



24. You find yourself randomly crying and you sometimes have no idea why. di saat saya rasa saya sangat penat dengan orang-orang di sekeliling saya.. all i want is him.. and i do cry for him..



25. You stay on the internet for hours searching for anything and everything about the mariner.



26. You talk to your friends about him so much that they know his full name, birthday and even his favorite color. terpulang pada individu masing2.. saya lebih suka simpan benda2 ni tuk diri sendiri jer.. :)



27. You find yourself speaking in acronyms (that no one other than you and he would understand). mcm comel jer..:)



28. You are reading this and smiling and nodding because you know it's so true.. hihi..smilee peace yaw! :)



and last but not least..

happy our 5th anniversary sayang!

i'm looking forward for our candle light dinner okeh!

hahaha :D


Friday, October 29, 2010

the time has come

can u see the ticker above??


after 4 months, 2 weeks & 3 days,,,


now the time has come to let him go..again....


[yeah it will be ok.pray to Allah! :)]


have a safe journey sayang..


ILY my mucuk mucuk..:)




[hanya jasad kita yang terpisah tapi hati tidak bukan?:)]


Thursday, June 3, 2010

baik baik sayang




video


moga kamu sentiasa baik2 saja dibawah lindungan-Nya.. :)

Wednesday, June 2, 2010

i'll wait yaa..



u know what sayang,,,,

today u have been sailing for,,,


200 days!!!!


sayang, i'll wait for u yaa..:)







p/s: Faizal Ishak, saya rindu kamu!kamu tau kan??
:) cpt ah balikkk...

Tuesday, May 11, 2010

♥For The Rest of My Life♥




video

sayang,,
lagu ini untuk kamu :)



I praise Allah for sending you my love
You found me home and sail with me
And i'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words i want to say


For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever i'll be there for you



I know that deep in my heart
I feel so blessed when i think of you
And i ask Allah to bless all we do
You're my life and my friend and my strength
And i pray we're together eternally
Now i find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres couple words i want to say



For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever i'll be there for you


I know that deep in my heart
Now that you're here
Infront of me i strongly feel love
And i have no doubt
And i'm singing loud that i'll love you eternally


For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever i'll be there for you


I know that deep in my heart...



from,
ummulsaad









Friday, April 30, 2010

.knape saye mcm ni.



.saya rindu dia.


sangat.sangat.sangat.
.
.
.
.
nape mcm ni?


bknnya tak penah berjauhan. bukannye 1st time dia naek kapal dan tnggalkan kamu.


mungkin sbb masa kapal smpi bintulu hari tu saya sgt sgt sgt harapkan dia dapat balik tp ternyata pelamin angan-anganku musnah.hmm..tu lah letak harapan tinggi2 lagi.. ape nak buat.redha ajelah.bukannye saya bleh kidnap dia kat atas kapal dan bwk dia ke teluk intan pun.kalo bleh dah lama dah buat.


kalo bagitau dia mesti dia ckp..
"sabar eh syg..kejaaaappp je lagi syg kne tngu..syg kan ade kwn2..kalo ade pape gtau kwn2..xmo simpan2 dlm hati yeh."


tp kawan2 tak sama mcm kamu.saya jenis manusia yang suka simpan segalanya dalam hati. saya tak pandai nak bercerita masalah dgn org. sebab kdg2 saya rasa mereka tak paham saya mcm kamu paham saya. ada tikanya hanya kamu yang saya perlukan tuk buat saya tersenyum semula.







p/s : plisssss masa..kasihanilah saya.:( tlg la gerak laju2.
pulangkan semula faizalishak saya dengan kadar segera.


Thursday, April 8, 2010

sayang,, we are 4! :)



Dear my sayang,




Our anniversary brings to mind,
The happiness and joy you’ve brought to me,
Sweet memories, the laughter and the tears,
Devoted love you give abundantly.
The place I want to be is close to you,
There’s ecstasy and peace in your embrace.
I know that I can cope with what life brings,
As long as I wake up to see your face and
and to hear your voice again,
You’re all I ever wanted, and much more.
I look at you and I still get a thrill.
Our love is the best thing in my life;
I love you deeply, madly, and I always will.
When I met you I found out what true love was,
Still today it amazes me what it really does,
I've always been in love with you even when we were apart,
From the moment I saw you I knew you'd always have my heart,
I knew that one day I'd be your girl,
And when that day come I'll have a meaning to my life,
We’ve been through so much and it hasn't even been a year,
Our love keeps growing stronger and stronger I think that's pretty clear,
Thank you sayang for loving me and sticking by my side,
When I think of you, I am filled with so much pride.
As time goes by, our love grows stronger still.
You're the most amazing man i ever knew.
I prize our anniversaries because
Each year I fall in love again with you.




this relationship is a tough one..understanding, patience, tears and lots of strength.but we made it thru'..we may not see eye to eye all the time, but i know that you love me and it's that consolation that gives me strength to move on each day of my life.. i just want you to know, that, no matter where this relationship takes us..a part of you will always be with me..and, despite all our fights and arguments..we have made it this far because we love each other..( and maybe because u are excellent in pacifiying me) ;p thank you for everything that you've done for me..the love and the undivided attention..the laughs..the smiles..the love.



.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.




Happy 4th Anniversary luvly darling!



The best things in life
can never be kept;
They must be given away.
A Smile, a Kiss, and Love
- Tony Farrar -




proudly written by,
your girl