Thursday, April 16, 2009

NaK pEgi LaGiiiiii =))))

hye2,,,


selamat stdy sumeee....=) heee~~


haih penatnye stdy....


phieww~~



nape kite kne stdy??



owh,,,,, sbb nk pndi....


tp,,,

.


.


.


.


kalo x pndi2 jgk cmne?? =(



ok2 xmo tny mukan2 lg.... (sile ketok pale sy sbb tny soklan sengal cmtuh!!!)


jom2 nk citer pengalaman sy g cmping kat mlake 3-4 apr lpas....walopun pegi just 2 hari 1 mlm jer tp sgt best!!!! sbb ni la 1st time me n my classmates g cmping sesame stelah 3 tahun berkenal mesra kat UPSI neh... huhu mesra sgt ker??? mesra2...=) haha!!



pepagi buta lg dah kumpul kat kampus,,,, kul 6.15 a.m cmtuh.... diulangi 6.15 ok!!! buleh byg x
sy kne bgn kul baper??? huhu.....kul 5.15 dah bgn (bgus tuk awek muda yer mandi pepagi cenggini,,,wek!! )


1st destination,,,, PUSAT BIOTEKNOLOGI MELAKA


1st time dtg tmpat educated cmni neh,,,, kat sini xde watpe sgt,,, byk dgr ceramah jer,,,, pastu mkn2,,, dpt g green house (tp green housenye xde la secanggih kat ngara1 maju sane tuh...masih dlm proses nk berkmbg),,,,pastu semntara nunggu boys solat jumaat,, we gurls ape lg sibuk bergambo sane sini.... hahaha.... penting tau utk kenangan....thanx to PUSAT BIOTEKNOLOGI MELAKA sbb bg kmi sample misai kucing tuh.... takut nk mkn smpi skrg,,,, tkut bler bgn tdo pg sok tmbuh misai ala2 Dato' K gtu.... hah cmne????


thanx to PBM sbb sudi menerima kehadiran kami...=)


tasha di dlm cubaan menggoda shuhaib,,,

2nd destination,,,, HUTAN REKREASI AYER KEROH


nak pegi lg!!nk pegi lg!!!heee gedix~~walopun dpt tdo semlm jer tp best2!!!=) kalo xde task Dr. Syakirah lagiiiiiiiii best,,,,,:D ape yg kami wat kat sane???


1) pasang kemah


by,,,,

95% : kayrul & joe

5% : kami betiga,,,,setelh diarahkn oleh kayrul utk berdiri di tepi n tngu shj setelah ini kemah kedua kmi jahanamkn.....weee~~


ampuuunnnn....


*wink*


^_____^



2) memburu tupai / tikus / binatang yg sewaktu dgnnye


nape aku meliht tasha & syuk seperti peniaga satay di psr mlm???

mariiii!!!!
fuh!!fuh!!msuk la msuk wahai gajah, tenuk, cipan, etc....


3) BBQ timee!!


ank2 dare ini sgt rajeeennnnn....=)

yummy2 recipe by : mukmin & syuk,,, thanx guys!!


muke2 lapar tp x dipedulikn oleh pizol,,,


teruna2 ini pun rajeeeennnn juge....=)

dah2 la tu kayrul,,,,ko x nmpk ke shuhaib dah migrain dgr sore ko tuh,,,, :D


4) memburu insects,,,, time task neh bergambo jer lebih.... haha!! i like i like,,,,


x bleh posing ngn bnda laenn ke ummul??


KAMI yg giler!!


tasha spt petani tgh membanting padi,,,, hahaha


penat tp kalo nmpk camera trus SENYUMMMM =)))


3rd destination,,,ZOO MALACCA


pastu tgharinye bertolak g zoo mlake,,,, 'kenangan terindah' ble me, tasya n yana dikejar iguana yg takutkn kayrul yg sengal!!! stelah x tau nk lari ke mana,,, kami ber-3 membuat keputusan memanjat sangkar,,,, gler lawak!! owh rase sgt malu time tuh!!! rase mcm tgh wat pertnjukn jer,,,,huhu... midah, am n syuk ktawe x hingat tgk kami yg mcm org giler brlari dlm sangkar tuh,,,,(eh org pngil sngkr ker?? blasah jer,,,, suke ati nk pngil pe pown,,,=p) oooo,,, korg ktawe yeh,,, xpe2,,, =)



memalu plak iea...=)))

murid2,,, itu zirafah!!!



then kul 3......BACK TO UPSI!!!


*sigh*



maka akn bermula la episod duka skali lg,,,,duhh~~







p/s : bee,,, dayung la kapal tu cecepat sket,,,,biar cpt msuk port!!! rinduuuu la kat dia....=)

9 comments:

ZiLoT said...

hahahaha,,
kne kejar iguana ke??
huhu~~

ummul said...

haah,,,,

malu x abeh lg neh zilot,,,

^____^


huhu x sia2 sape dtg zoo ari tu,,,

dpt tgk prtunjukn free,,,,

hahaha!!

.ArianiAizat. said...

syiOooknyeee dapat g camping,pergi zoO jumpe kawan kawan.hihii ;p besh!
.
.
erm kalo dah kerja neh peluang nx join camping camping neh susa nx dpt..kalo ade pon byk g kursus..so bercamping dlm bilik jela..hik =)

ummul said...

hehe,,,mmg best k.nani!!dah sgt lame x jmpe sdare kt sane,,,haha


camping blm blik pun best gak,,,, bak kate iklan tuh,,,

'tdo lena x diganggu nyamuk',,,


hikhik =p



haah kn k.nani,,,dah keje nti mmg dah xde dah cmping2 ni sume,,, camping ngn bebdk sek je la kot nti,,, hukhuk



p/s: nk cmping ngn dia jer bleh x??kire mcm pre-huneymoon....


^_____^

dEQna said...

hehe..
kak ummul,klaka la pict yg no 2 tue,
sy tgk pown sejibik mcm owg juai sate daa..
hah5..=P

amboii beshnye dye gi camping..
sy camping beramai2 jer kat bilik..
hu3

Anonymous said...

hehe..
kak ummul,klaka la pict yg no 2 tue,
sy tgk pown sejibik mcm owg juai sate daa..
hah5..=P

amboii beshnye dye gi camping..
sy camping beramai2 jer kat bilik..
hu3

ummul said...

ye deqna,,,

=)

berminat ker dgn satay dorg tuh??


tuk tmpahan sila hubungi 017****,,,,


hikhik,,,=p


org skunk sumenye suke cmping dlm blik yer,,,=)


erm...err,,,


.
.
.
.

K.UMMUL PON SUKER!!!


+____+

suffyan razzaq said...

uu seronoknya..arwah abg sy dlu renjer d hutan rekreasi tersebut..

ummul said...

oooohhh hye,,=)

tmpt tuh mmg agk best tuk cmping cmtu..=)


kalo dpt dok lame skit msti lg best,,,